Vuosi Sekahakua Helsingissä

Sekahaku on Turkuun ja sen lähialueelle keskittynyt yleishyödyllinen tanssiseura – tai oli, sillä nythän Sekahaku toimii myös Helsingissä. Toin Sekahaun tanssinkurssit vuoden 2019 alussa Helsingin Tapanilaan kahtena iltana viikossa, sillä ainakin teoriassa pääkaupunkiseudulla on valtava vielä tanssimaton lajin harrastajapotentiaali.  Opetuksesta vastasin alkuunsa minä (Auvo Viita-aho) ja apunani toimi Johanna (Jonna) Varonen Järvenpäästä. Aloitimme aina yhden lavatanssin perusteista kello 18 ja jatkoimme saman lajin keskitason kurssilla aina varttia yli yhdeksään asti. Perusteisiin saimme hyvin väkeä, mutta keskitason tunnit koettiin vielä useimmiten haastaviksi. Keskitason tunnit olivat kyllä niihin osallistuville varmasti tehokkaita, sillä usein väkeä oli vain muutama. Kokonaisuutena saimme keväällä kokoon pienen, mutta uskollisen harrastajakaartin, joka jatkoi myös syksyllä. Kurssisuorituksia kertyi yhteensä 382, joka koettiin näin toiminnan alussa varsin riittäväksi eikä siitä aiheutunut Seuralle tappiota, jos ei kyllä tuloakaan.

Syksyyn 2019 teimme suurehkoja muutoksia. Emme enää jatkaneet samana iltana suoraa perusteista keskitasolle samassa lajissa. Pyrimme rakentamaan oppimisen jatkumoa niin, että kun yhtä lajia aloittaa perusteista kahtena iltana viikossa, voi samaa lajia seuraavalla viikolla harrastaa kaksi kertaa keskitasolla. Saimmekin syksyllä myös keskitason tunneille hieman paremmin väkeä. Lisäsimme myös toisen toimipisteen ja torstaisin toimimme Pasilassa. Yhden opettajan sijaan meitä oli nyt kolme, kun mukaan tulivat myös Ulpu Jarva ja Jenna Polvi. Ulpu Jarva vastasi opetuksesta torstaisin ja Jenna Polvi piti teematunteja keskiviikkoisin. Uutena juttuna aloitimme myös varovaisesti levytanssit neljänä torstaina syksyn aikana. Tanssit osoittautuivat erinomaisen mukaviksi tapahtumiksi, sillä osallistujat olivat pääosin omia kurssilaisia. Monelle nämä olivat siten elämän ensimmäiset tanssit. DJ:nä hääräsi pääosin DJ Jenna, mutta yhdet tanssit mentiin myös DJ Auvon ohjauksessa. Keväällä kurssiosallistumisia oli jo 955, joten toiminta oli selvästi laajentunut. Uusia jäseniä Sekahaku sai vuoden mittaan Helsingissä 38.

Markkinointi tapahtui Sekahaun sivujen (sekahaku.net/helsinki) lisäksi Sekahaku Helsinki Facebook-sivulla, jonka tapahtumat jaettiin Tanssiporukka-ryhmässä sekä PK-seudun tanssikurssit -ryhmässä. Toki myös jonkin verran teippailtiin ilmoituksia lähialueen ilmoitustauluille.

Keväällä 2020 keskitymme Tapanilan työväentalolle ja kursseja pidetään sekä keskiviikkoisin että torstaisin. Uutta on erityisesti se, että pidämme Jennan kanssa keskiviikkoisin sekä keski- että jatkotason tunteja eri lajeista. Emme kuitenkaan yleensä pidä tunteja yhdessä, vaan vuorottelemme. Pitäjä ilmoitetaan aina facebook-sivullamme edellisenä viikonloppuna. On mielenkiintoista nähdä, miten saamme vanhoja ja erityisesti uusia kasvoja näille kuvio- ja tekniikkapainotteisille tunneille, joilla pyrimme jakamaan parasta osaamistamme. Uutta ovat myös torstaina klo 16 alkavat 60+ kurssit. Nämä tunnit on siis suunnattu jo hieman kypsemmässä iässä oleville tanssijoille, ja tunneilla tanssitaan paljon ja ne ohjataan muita tunteja kevyemmin. Ajatuksena on, että tästä muodostuisi kiinteä ryhmä, joka haluaa tanssia yhdessä. Joka toinen torstai jatkamme myös levytansseja, joissa jo vakiintuneen tavan mukaan vallitsee sekahaku ja tanssimme aina lähtökohtaisesti yhden tanssin kerrallaan yhden parin kanssa. Näin mahdollistetaan useiden ihmisten kanssa tanssiminen yhden illan aikana. Sama käytäntö vallitsee laajasti mm. salsa- ja westietapahtumissa. Ennen tansseja pidetään perusteista alkava 1h30min lavatanssikurssi, joka maksaa normaalin 8/12 (jäsen/ei-jäsen) euroa. Tanssit maksavat kaikille 5 euroa/ilta.

Tanssien väliset torstait Ulpu Jarva opettaa perusteita keskeisistä lavatansseista rauhallisesti edeten niin, että yhdessä lajissa saa aina illassa opetusta 1h30min + 1h15min. Joka torstai voi siis osallistua ihan perusteista alkavalle tunnille joko Ulpun tai Auvon ohjauksessa.

Tervetuloa sekahaun kevään 2020 kursseille ja tansseihin myös Helsingissä.

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *