Vihdoinkin Sekahaku pääsi aloittamaan kurssit myös Helsingissä

Lähes vuoden tauon jälkeen pääsin aloittamaan kursit Helsingin Tapanilassa (Sompiontie 4, Helsinki). Kurssit pidetään keskiviikkoisin, joka on minulle oikein hyvä tahti näin aluksi. Ensimmäinen kurssipäivä (6.10.2021) on nyt takana ja fiilikset ovat hyvät.

Vanhat kurssilaiset ovat palanneet ja uusia kasvojakin on ilmaantunut. Illassa on aina kolme kurssia. Aloitan aina klo 16 lavatanssien perusteista 60+ ryhmälle (1h45min). Nyt paikalla foksaamassa oli 14 nuorekasta senioria, jota voi pitää Tapanilan keskiarvoihin nähden oikein hyvänä lukuna. Kello 18 jatkan yleisimmillä lavatansseilla ja kurssin tasona on perusteet/keskitaso (1h30min). Tunnille saa siis tulla ilman aiempaa tanssikokemusta, sillä alan aina ihan perusteista ja käyn hetken läpi myös hieman kokeneemmille tanssijoille hyödyllistä tanssitekniikkaa. Vaikka pyrin pitämään näillä tunneilla kuviot yksinkertaisina, tuon aina loppuun jonkun hieman erikoisemman jutun, josta on iloa, vaikka tanssikokemusta olisikin jo kertynyt. Eilen paikalla oli 11 innokasta buggaajaa. Kolmas kurssi alkaa kello 19.45 ja silloin käyn läpi esittelymielessä jonkun hieman erikoisemman tai harvinaisemman tanssin, joko vanhan tai uuden. Nyt (cross body) salsan saloihin perehtyi 12 henkilöä.

Sekahaun yhtenä erikoisuutena on se, ettei kursseille tarvitse ilmoittautua. Auttamatta tämä toki johtaa usein siihen, että seuraajia on kursseilla viejiä enemmän. Siksi osallistun itse aina ahkerasti vaihtorinkiin ja vien sekä opettamiani, että opetusta tukevia muita kuvioita seuraajille käytännössä koko kurssin ajan. Pidän tätä myös tasapuolisena, sillä antamani esimerkit ja ohjeethan koskevat voittopuoleisesti vientiä. Toki on liikeratoja, jotka on käytävä läpi seuraajien kanssa erikseen, mutta esimerkiksi sylitansseissa perin harvoin. Näin myös hieman kokeneemmat seuraajat saavat kurssin aikana ohjeita ja vihjeitä seuraamisen parantamiseen. Samalla kyllä kaipaan niitä harvoja mahdollisuuksia kun voin heittäytyä kurssilla seuraajaksi – sillä alueella tosin omassa taidossani on huimasti kehittämistarpeita.

Ajoittain apunani kursseilla on ihanainen Jonna Varonen.

Tästä löydät loppusyksyn kurssiesitteen!

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *