Ohjaajaesittely

Auvo Viita-aho

Olen innokas tanssija ja tanssinopettaja (STOL). Perustin Tanssilinnake Oy:n vuonna 2017. Olen tehnyt osan elämäntyöstäni rannikkolinnakkeilla, josta nimikin juontuu. Yrityksen logossa latinalaisia rytmejä tanssivaa paria ympäröivä kehys kuvaa linnaketta tai linnoitusta eli bastionia. Sama kuvio kehysti aikanaan kaikkien rannikolla ja saaristossa toimineiden rannikkotykistöjoukkojen tunnuksia.

Tanssin oppimisessa kannustan erityisesti liikkeen jatkuvuuteen, sujuvuuteen ja musiikin tulkintaan.

Tanssilajit

Opetan kaikkia lavoilla tanssittavia lajeja, kuten valssia, hidasta valssia, tangoa, foksia, hitaita, rumba-boleroa, cha cha:ta, fuskua, lavajivea, buggia, sambaa, humppaa ja jenkkaa – jossakin määrin myös polkkaa, swingpolkkaa ja masurkkaa. Lisäksi opetan salsaa (erityisesti crossbody-versiota), bachataa ja west coast swingiä sekä ehkä pikkuhiljaa myös lindyä. Rivitanssejakin tulen mielelläni ohjaamaan eri tapahtumiin.

Tanssikokemus

Paritanssi on aina ollut lähellä sydäntäni. Ensimmäisen kurssini kävin 1980-luvulla kadettikoulussa legendaarisen Åke Blomqvistin ohjauksessa. Tanssin opettamisen aloitin 2000-luvun alkupuolella lähipiirissäni.

Tanssin taipaleella minua ovat tukeneet useat eri opettajat, joista haluan nimetä muutamia:

Tanssia ja terapiaa
Maija Astikaisen assarina 2000-luvun alkuvuosina laajensin ymmärrystäni lavatansseista ja niiden opettamisesta.

Helsinki Salsa Academy
Mikko Kempen, Hanna Stillin ja monien muiden loistavien opettajien kanssa vuosina 2012-2014 syvennyin salsan ja mambon (LA&NY style) maailmaan.

Sekahaku
Turussa tutustuin laajaan ohjelmistoon lavatansseja Antti-Ville Heikkilän tehokkailla tunneilla ja Sekahaun viikkotansseissa. Nykyään opetan Sekahaun riveissä sekä Turussa että Raisiossa säännöllisesti.

Turku Swing Society
Turussa sain maan parasta West Coast Swing -opetusta Ville Immosen, Hanna Ojanahon, Heli Mustalahden ja kumppaneiden opissa. TSS:llä hain oppia myös Lindy Hopissa ja Argentiinalaisessa tangossa.

 

Tanssin tahti
Liisa Kontturi-Paasikon mainiolla kurssilla 2016-2017 sain valmiudet tanssinopettajan (STOL) pätevyyteen. Tutkintoni vastaanottajana toimi asiantuntevasti Minna Tanttu.

Balanssi Studiot
Sami ja Jutta Heleniuksen ohjauksessa perehdyin hieman myös kilpatanssien maailmaan.

Comets
Cometsin riveissä jatkan nyt Helsingissä Westiin ja Lindyyn perehtymistä.

Tangokoulu
Nina Krookin opissa perehdyn parhaillaan argentiinalaisen tangon saloihin.

JazzFactory

Laura Halttunen tuo ihastuttavasti, mutta myös teknisesti syvällisesti tanssigenreensä perehtyen, Suomeen Lindy Hopin, autenttisen Jazzin, Charlestonin ja Bluesin maailmaa. Tähän maailmaan tutustuminen on vasta aluillaan.

Showtanssiakin olen kokeillut….

… ja hieman kilpaillutkin.

Ajautumisestani tanssin opettamisen pariin voit lukea lisää tanssipäiväkirjan artikkelistani.